Thursday, September 17, 2009

MIC PERLU PANTAU KEAHLIAN MEREKA

Kalungkan Selipar kepada Bekas Perdana Menteri Malaysia adalah satu kenyataan yang boleh dianggap sebagai isu National. Perkara ini seharusnya difahami oleh kepimpinan tertinggi MIC kerana mereka adalah jentera kepada dasar-dasar yang dibawa oleh kerajaan. Apa yang dapat kita lihat adalah MIC seolah gagal untuk mendidik ahli-ahli mereka supaya menghormati dan memahami Rukun Negara yang terakhir iaitu Kesopanan dan Kesusilaan. Walau tindakan telah diambil terhadap pelaku perkara ini harus diberi penekanan kepada keahlian mereka supaya perkara ini tidak berulang.

MIC dan MCA adalah komponen parti Barisan Nasional yang paling lama bersama UMNO dan sekiranya perkara ini dibiarkan berterusan kemungkinan yang tidak dingini boleh berlaku. Apa pun keputusan perlu dibuat secara tegas kerana ramai melihat sikap yang terlalu biadap ini akan melambangkan keseluruhan sikap di dalam parti.

MIC juga perlu mempunyai ketahanan dan jati diri yang kuat untuk disuap kepada generasi mudanya supaya tidak terlalu mengikut dan terpengaruh dengan dakyah dan sikap pembangkang. Kenyataan seperti kalungan selipar seolah-olah berbunyi seperti deruan angin dan sikap yang selalu ditonjolkan pembangkang.

Apa pun kita serahkan kepada pihak kepimpinan tertinggi UMNO, MIC, dan BN.

-komponen kecewa-

No comments: